Sóstai galéria - www.sostaigaleria.hu - info@sostaigaleria.hu | nyomtatta: vendég


Tevékenységek

Művésztanár…. grafikus iparművész…. grafikusművész… rajztanár…. tervezőgrafikus… Vagy csak egyszerűen egy ember, aki szeret s talán kicsit tud is rajzolni. Gyermekkorom óta ceruza van a kezemben. Festegettem, rajzolgattam, s ahogy telt múlt az idő, egyre komolyabban gondoltam, hogy mindig a vizualitás területén szeretnék tevékenykedni. Kerti Károly, Gútay János, majd több neves mester, közöttük Gellér B. István, Virágvölgyi Péter, Molnár Gyula segítségével valóban sikerült is.
Az érettségi után egyenes út vezetett az Iparművészeti Egyetemre. Miért is nem a Képzőművészeti Egyetemre? Mit is jelent e két fogalom közötti különbség? A sok-sok rajzóra mellett a grafika nem kizárólag egy-egy kép, nemes alkotás egyedi létrehozása lett számomra. Fontossá vált az alkalmazott grafika minden területe. Kihívást jelentett s jelent a mai napig is egy-egy összetettebb vizuális probléma; milyen megoldások születhetnek akkor, ha nem kizárólag ÉN, vagy az intuícióim, érzéseim motiválnak egy-egy alkotás létrehozásában. Komoly munka, sok elvárás, nézőpontok egyeztetése, az egyediség hangulatának, profizmusának megőrzése, csapatmunka, és még sorolhatnám, hogy mennyi minden mire elkészül egy jó embléma, egy szép könyv, vagy emléklap, s a webes megjelenéseket még nem is említettem. A tervezőgrafika minden területe érdekel. Nagyon szeretek illusztrálni, szívesen tervezek könyvet, sok-sok céges arculat kialakításán dolgoztam már, de fűződik a nevemhez plakátok, szóróanyagok sokasága, vagy számos webes felület egyedi formavilága.
A tervezés mellett foglalkozom tanítással is. Évek hosszú sora, rengeteg tapasztalata van a hátam mögött ezen a téren is. Igazán mély, építő kapcsolatot tartok fenn az ország elismert, a vizuális oktatásban igazán komolyan tevékenykedő szakembereivel. Rendszeresen veszek részt konferenciákon, munkatársaimmal együtt gyakran szervezek, bonyolítok le megyei, városi szintű versenyeket, játékokat. Évek óta sikeresen érettségiztetek le diákokat /közép és emelt szinten egyaránt/. Diákjaim szinte kivétel nélkül mind sikeres felvételi vizsgákkal az ország különböző egyetemein, főiskoláin tanulnak, tanultak. Van, aki mára már szintén komoly feladatokat lát el vizuális világunkban.
S marad-e még időm ezek mellett valamire? Rajzolgatok, festegetek, s persze nekem is van saját elképzelésem, állásfoglalásom, véleményem az élet dolgairól, mindennapos problémákról, parányi boldogságokról. Illusztrálok, készítek egyedi kalligráfiákat, festményeket s ezeket rendszeresen kiállítom, megmutatom az érdeklődő közönségnek.
Kérem, nézzen körül Ön is a munkáim között!

Honlaptérkép Ideart Az oldal 47.5471019745 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég